Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Oyun dünyasının lider firmalarından ABD’li Epic Games, metaverse alanındaki çalışmaları için Sony ve Lego firmasının çatı kuruluşu KIRKBI’den 2 milyar dolar yatırım aldı.

Oyun şirketi aldığı fonu, metaverse inşa etme ve devam eden büyümesini destekleme vizyonu doğrultusunda kullanması planlanıyor. Fonlar, daha önce Epic'e yatırım yapan Sony'den ve Lego Group'u kuran Kirk Kristiansen ailesi tarafından işletilen bir yatırım grubu olan KIRKBI'den geliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Epic Games ve Lego, az ayrıntıya sahip olsa da, metaverse üzerinde bir ortaklık duyurmuştu. Bu arada Sony, bu yılın başlarında Destiny geliştiricisi Bungie'yi satın alarak sanal dünyaya büyük bir giriş yapmıştı.

Epic CEO'su Tim Sweeney yaptığı açıklamada, “Bu yatırım, meta veri tabanı oluşturma ve oyuncuların arkadaşlarıyla eğlenebileceği, markaların yaratıcı ve sürükleyici deneyimler oluşturabileceği ve içerik oluşturucuların bir topluluk oluşturup gelişebileceği alanlar yaratma çalışmalarımızı hızlandıracak.” dedi.

Epic Games, aldığı bu yatırımla, çocuklara yönelik uygun bir metaverse geliştirmek üzere çalışmalarını hızlandırmış oldu.

Fortnite oyunuyla popüler olan oyun dünyasının önde gelen firmalarından Epic Games, Mark Rein ve Tim Sweeney tarafından ABD’de kuruldu.