Advertisement
HABERLER ABONE OL

Diyarbakır'da Gençlik Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 savunma sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu konunun, ne NATO ne F35 projesi ne ABD'nin güvenliğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını işin erbabı olan herkes biliyor" dedi.

Erdoğan, “Biz kendi ayaklarımızın üzerinde yükselmeye başladıkça hakkı ve hakikati daha gür ifade ediyoruz. Bundan rahatsız olanlar eski günler gibi kendi gemilerini yürütmeye çalışıyor. ABD’nin S-400 dayatması bunun bir örneğidir. Buna rağmen S-400 konusunda niçin ülkemizin üzerine böyle hayratçasına geliyorlar. Çünkü mesele başka, mesele S-400 değil, Türkiye’nin Suriye politikası başta olmak üzere kendi iradesiyle hareket etmesidir” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü olanın haklı olduğu bir dünya değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istediklerini söyledi. Erdoğan, “Biz güçlü olanın haklı değil, haklı olanın güçlü olduğu bir dünya düzeni istiyoruz. Bunun içinde diyoruz dünya 5’ten büyüktür. Bunun için Kudüs kırmızı çizgimiz diyoruz. Bunun için Suriye’de güvenliğin ve huzurun sağlanması için çalışıyoruz. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde yükselmeye başladıkça hakkı ve hakikati daha gür ifade ediyoruz. Bundan rahatsız olanlar eski günler gibi kendi gemilerini yürütmeye çalışıyor ABD’nin S-400 dayatması bunun bir örneğidir. Buna rağmen S-400 konusunda niçin ülkemizin üzerine böyle hayratçasına geliyorlar. Çünkü mesele başka, mesele S-400 değil, Türkiye’nin Suriye başta olmak üzere kendi isteği ile hareket etmesidir. Ne yaparlarsa yapsınlar beyhudedir. Türkiye istiklali ve İstikbali için 15 Temmuz başta olmak üzere pek çok şehit verdiği bu yoldan asla geri dönmeyecektir. Bugün bize S-400 aldığımız için böyle yüklenen dün ülkemiz topraklarına teröristlerin roketleri yağdığında mevcut sistemlerini nasıl söküp götürdüklerini biz hala unutmadık. Biz İHA istedik dostlarımızdan ama ne yazık ki vermediler. Biz SİHA istedik maalesef kongre müsaade etmiyor dediler. Şimdi biz İHA yaptık mı yapık. SİHA yaptık mı yaptık. Şimdi daha da ileri modelini yapıyoruz. ‘Sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip oldukça bu vatan batmayacaktır’. Ülkemizin son 17 yılında yaşananlar ama özellikle son 6 yılımız sizler için paha biçilmez derslerle dolu. 81 vilayetimizin tamamında üniversitelerimiz var. Nereden nereye. Bizim nesil her şeyi el yordamı ile öğrenmek ile tecrübeler edinmek zorunda kaldı siz öyle bir nesilsiniz ki aynı anda hem geçmişin hatıralarını hem geleceğin ışıltılarını görebileceksiniz. Ben sizlere güveniyorum. Gençler Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyuyor muyuz? Rüzgara artık ne yandan esersen es diye meydan okuyor muyuz? İşte bizim gençliğimiz, işte bizim geleceğimiz. İşte bizim en büyük hazinemiz. Rabbim hepinizden razı olsun. Rabbim yolunuzu hem açık hem de gücünüzü kuvvetinizi arttırsın” ifadelerini kullandı.

AA