Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada aşırı artan hammadde, gıda ve enerji fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkisinin bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Erdoğan kamu bankalarına çağrıda bulunarak "Kamu bankalarının yatırımlar konusundaki desteklerini artırmasını istiyorum. Öncelikle küçük ve orta ölçekli işletmelerden başlayarak sanayici ve ihracatçılarımızın hepsine hitap edecek finansman araçlarını hizmete sunacağız" dedi.

"Tahıl Afrika ülkelerine gidecek"

Erdoğan tahıl koridorundaki gemilerin öncelikle acil ihtiyaç duyan Afrika ülkelerine ulaşmasını sağlayacaklarını belirtti.

Erdoğan, "Sayın Putin ile görüşmemde, şunu söyledi. Biz ücretsiz olarak bu tahılı bu ülkelere Cibuti, Somali, Sudan'a gönderelim dedi. Hem fikir olduk. Ciddi gıda krizi ve kıtlıkla boğuşan Somali, Cibuti, Sudan başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi ülkelere tahıl gemilerinin ulaşmasını temin edeceğiz." diye konuştu.

"Doğalgazda Türkiye hub olacak"

Artık Türkiye'nin doğalgazda bir hub olacağını kaydeden Erdoğan "Rusya doğalgazın Avrupa'ya sevkini Türkiye üzerinden yapacak. Elektrik üretiminde de rahatlama sağlayacağız." açıklamasını yaptı.