Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD'ı sert şekilde eleştirdi. TÜSİAD'ı CHP ağzıyla konuşmakla itham eden Erdoğan, "TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse iktidarın kapısını hiç çalmasınlar. Görüyorum ki siz de aynı merkezden yönetiliyorsunuz. Merkez belli CHP'dir. CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz. Öyleyse bu kapı yerli ve milli duruş sergileyenlere açıktır, yerli ve milli duruş sergilemeyene kapalıdır. " ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup toplantısında konuşan Erdoğan, TÜSİAD başkanına yönelik olarak da, "İsveç, Finlandiya net adımlar atana kadar duruşumuzu değiştiremeyiz. Siz onların yanında yer alabilirsiniz ama biz almayacağız. Sizin ali çıkarlarınız için bunlara ses çıkarmayacak mıyız. TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi sen bize ders veremezsin." diye konuştu.

TÜSİAD YİK toplantısında dile getirilen görüşleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'a yönelik olarak, "Ülkemizdeki ekonomik sorunlara yanlış teşhis konulduğundan çözüm bulunamıyor diyor TÜSİAD başkanı. 'TÜSİAD ihracat endeksli büyüme her şey değildir' diyor. İhracat olmazsa büyüme olmazsa sen ayakta duramazsın." diye konuştu.

Gıdada üretim sorunu yok

Erdoğan'ın konuşmasında önce çıkan başlıklar özetle şöyle;

"Ülkemizin vatandaşlarına temel ihtiyaçları kapsamındaki hububatı, sebze ve meyveyi üretmi konusunda hiç bir sıkıntımız yok.

Çiftçilerimizin tohum, mazot, gübre gibi girdilerdeki artışların farkındayız. Bunun için alım fiyatlarını yüksek tutmaktan prim ve destekleme rakamlarını artırmaya kadar pek çok önlem alıyoruz. Dünyanın ciddi bir gıda krizi ile yüz yüze olduğu bu dönemde üretimin artarak sürmesi önceliğimizdir. Enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak için de yoğun çaba içindeyiz. Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğalgazı bir an önce milli sisteme bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz."

"Keşke her yerden petrol fışkırsa"

"Yerli ve yenilenebilir enerji hotansiyelimizi en üst seviyede değerlendircek yolu yöntemi devreye alıyoruz.

Petrol fiyatlarındaki aşırı yükselmeye bağlı olarak pompa fiyatlarında ortaya çıkın yüksek fiyatlar gerçekten rahatsız edici düzeydedir. Keşke ülkemizin en yerinden petrol fışkırsa da bu durumun önü gecebilsek. Ama petrol tüketiminin büyük bir bölümünü ithalatla karışalan bir ülke olarak hem petrol fiyat artışı hem de kur artışından anında etkileniyoruz."