Erik ağaçları meyve verdi
-
Mersin'de bazı erik ağaçlarının çiçek açığ meyve vermesi görenleri şaşırtıyor
SİLİFKE (A.A) – 11.11.2010 - Mersin'in Silifke ilçesinde bazı erik ağaçlarının çiçek açıp meyve vermesi görenleri şaşırtıyor.
Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla Silifke'de bazı erik ağaçları, çiçek açıp meyve verdi.
Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, erik ağaçlarının normalde şubat sonu veya mart başında çiçek açtığını kaydetti.
İlk defa böyle durumla karşı karşıya kaldığını ve çok şaşırdığını ifade eden Göktaş, bunun küresel ısınmadan kaynaklandığını öne sürdü.
Erken çiçek açıp meyve veren ağaçların daha sonra soğuktan etkileneceğini vurgulayan Göktaş, ''Bu mevsimde çiçek açıp meyve veren ağaçlardaki meyveler soğuk hava ile birlikte olgunlaşmadan dalından düşecektir. Ayrıca normal süresi geldiğinde de ağaçlar çiçek açmayıp meyve vermeyecektir. Bu da çiftçilerimizin zarar görmesine neden olacak'' dedi.