Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Euro Bölgesi'nde perakende satışlar beklentiye paralel

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar beklentiye paralel

  • Euro Bölgesi'nde de perakende satışlar Şubat'ta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azalırken, yıllık bazda yüzde 1,7 arttı.

  • Piyasa beklentisi, Euro Bölgesi'nde perakende satışların aylık yüzde 0,2 azalacağı, yıllık yüzde 1,6 artacağı yönündeydi.

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar beklentiye paralel
08 Nisan 2026, 14:29 Güncelleme :

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin şubat ayına ilişkin perakende satış verilerini yayımladı.

Verilere göre, AB'de perakende satışlar Şubat'ta aylık bazda yüzde 0,3 düşerken, yıllık bazda yüzde 1,7 artış gösterdi.

Euro Bölgesi'nde de perakende satışlar Şubat'ta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azalırken, yıllık bazda yüzde 1,7 arttı. Piyasa beklentisi, Euro Bölgesi'nde perakende satışların aylık yüzde 0,2 azalacağı, yıllık yüzde 1,6 artacağı yönündeydi.

Aylık bazda perakende satışlarda en fazla düşüş yüzde 2,5 ile Litvanya'da yüzde 2,4 ile Polonya'da ve yüzde 2 ile Slovenya'da gerçekleşti. En fazla artış ise yüzde 2 ile Malta'da yüzde 1 ile Bulgaristan'da ve yüzde 0,8 ile Portekiz ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ölçüldü.

Şubat'ta, yıllık bazda perakende satışlar en fazla yüzde 6,8 ile Romanya'da, yüzde 3,5 ile Slovenya'da ve yüzde 2,4 ile Slovakya'da düşerken, Lüksemburg'da yüzde 11,9, Malta'da yüzde 11,4 ve Bulgaristan'da yüzde 7,3 arttı.