Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro ve İtalya tahvilleri, Avrupa Birliği (AB) maliye bakanlarının koronavirüs krizinin etkisine karşı bölge ekonomisine tampon oluşturmak için ortak tedbir konusunda uzlaşamamaları sonrasında düştü.

Euro G - 10 paralarının çoğu karşısında gerilerken -pandemi karşısında en kırılgan ekonomi olarak görülen- İtalya'da 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi üç haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Güvenli varlık olarak kabul edilen Almanya Hazine tahvilleri 16 saatten fazla süren telekonferansın başarısız olmasına karşın yükseldi.

Toronto-Dominion Bank kıdemli Avrupa tahvil stratejisti Pooja Kumra, "Bu, krizden en fazla olumsuz etkilenen çevre ülkeler için negatif. Bu ortak kararlar zorluk oluşturabilir ve ayak bağı olabilir." dedi.

Piyasalar, Avrupa İstikrar Mekanizması, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Komisyonu desteğini de içeren yaklaşık yarım trilyon euro tutarında bir teşvik paketi bekliyordu.

Euro yüzde 0.6 düşüşle dolar karşısında 1.0830 seviyesinden işlem gördü. İtalya 10 yıllıklarının faizi 18 bp artarak yüzde 1.80 ile 19 Mart'tan beri en yüksek seviyeyi gördü. Almanya 10 yıllıklarının faizi 5 bp düşüşle yüzde 0.36 oldu.