Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro, İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avrupalı liderlerle anlaşmasız Brexit planlarını paylaşmaya hazırlanırken, sterlin karşısında beş günlük düşüş serisini sonlandırdı.

Euro/sterlin paritesi yüzde 0.3 yükselerek 0.9158 seviyesinden işlem gördü. Brexit konusu parite için hala kilit önemde olmayı sürdürüyor.

Johnson İngiltere'nin 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşma olsun olmasın ayrılacağı mesajını ulaştırmak üzere bu hafta Almanya ve Fransa'ya seyahat edecek.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, bugünkü konuşmasında bu yıl genel seçim çağrısı olması durumunda ikinci bir Brexit referandumu taahhüdünü tekrarlayacak.

Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.2 düşüşle 1.2125'ten işlem gördü. Parite gün içinde 1.2173'e kadar çıktı. Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 yükselişle 1.1110 seviyesinden alıcı buldu.Euro/dolar paritesinde bir aylık ima edilen volatilite Pazartesi günü 65 baz puan artarak yüzde 6.43 ile altı ayın zirvesini gördü.

Dolar, önemli paralar karşısında dar bantlarda karışık seyir izledi. ABD Hazine tahvilleri, hükümetin ultra uzun vadeli tahvil ihracı için piyasa iştahını ölçmek istediğini belirtmesinin ardından kayıplarını ikinci güne taşıdı.

Doların G – 10 paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselişle kazançlarını ikinci güne taşıdı. ABD Hazine Bakanlığı'nın Cuma günü 50 ve 100 yıl vadeli tahvil ihracı için destek programı bulunduğunu açıklamasının ardından 30 yıllıklar kayıplara öncülük etti.