Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çinli Evergrande Group, gayrimenkul yönetim biriminin satış görüşmelerini sonlandırırken hisse senetlerinin Hong Kong Borsasında perşembe günü yeniden işlem görmesi için başvurdu.

Evergrande, geçen hafta Evergrande Gayrimenkul Services’deki %50,1 hissesini yaklaşık 20 milyar HK$’a (2,6 milyar $’a) satmak için görüşmeleri durdurduğunu açıklamıştı. Şirket bir süredir Hopson Development Holdings Ltd.ile görüşmeler yürütüyordu.

Hopson, ayrı bir açıklamada işlemin sonlandırılmasından dolayı üzgün olduklarını kaydetti.

Şirketlerin hisseleri 4 Ekim’den bu yana borsada işleme kapatılmıştı.

Evergrande Hong Kong borsasına da büyük hasar vermişti

Evergrande hisse senetlerinin işlemlerinin uzun süreli durdurulması, Hong Kong piyasasında işlemleri askıya alınan hisselerin değerinin de 61 milyar dolarla rekora yükselmesine neden olmuştu.

Şirketin hisselerinde işlemler durdurulduktan iki haftadan daha fazla bir süre sonra, şirket görünen işlemleri dışında bir bildirimde bulunmadı ve uluslararası tahvil yatırımcılarına toplam 275 milyon doları bulan beş ödemeyi gerçekleştirmedi.

Refinitiv’in verilerine göre, işlemlerin askıya alınması, piyasada işlemleri durdurulan şirketlerin toplam değerinin 2020 yılının sonundaki seviyesi olan 3,9 milyar dolardan rekor 61 milyar dolara çıkmasına neden oldu.