Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Fed'e ilişkin fiyatlamalar Fed cephesinden gelen mesajların ardından değişti.

Fed swaplarında kararın ardından ortaya çıkan fiyatlama piyasanın faizde zirveyi yüzde 5,10 ile Mayıs 2023'te öngördüğünü gösterdi.

Fed Kasım toplantısında dördüncü kez 75 baz puanlık faiz artışı kararı alırken, sürecin sona yaklaştığı sinyalini vermişti.

Karar metnine yeni giren ifadede Fed, hedef aralığındaki gelecek faiz artışlarının hızını belirmede Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) para politikasındaki birikimli sıkılaşmayı, para politikasının ekonomik aktivite ve enflasyon üzerinde yarattığı etkiyi ve ekonomik ve finansal gelişmeleri dikkate alacağını belirtti.

Karar oybirliği ile alınırken, Fed yetkililerinin enflasyonla mücadeleye sıkı sıkıya bağlı olduğuna bununla birlikte sıkılaşmanın yarattığı etkiyi görmezden gelmediklerine işaret etti.

Kararın ardından konuşan Fed Başkanı Jerome Powell ise faiz artışlarını durdurmayı düşünmek için henüz çok erken olduğunu ifade ederken, faizde nihai seviyenin daha önce öngördükleri seviyeden daha yüksek olduğunu belirtti.

Powell, Aralık toplantısında daha sınırlı bir faiz artışını gündeme alabileceklerini söylerken, bu durum piyasada Aralık ayında 50 baz puanlık artış olabileceği şeklinde algılandı.