Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed yetkilileri, ABD’de pandeminin hız kesmesi ve ekonominin açılmasıyla hız kazanan enflasyonun geçici olup olmayacağı ve faiz artırımları ile varlık alımlarının azaltılmasının zamanlaması konusunda ayrışmaya devam ediyor.

Son olarak St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 2022 sonuna kadar faiz artırımı bekleyen yetkililer arasına katıldı. Daha önce Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan bu yönde görüş bildirmişti.

Bullard Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD’de enflasyonun beklentilerin üzerinde artabileceğini öngördü.

Konut fiyatlarındaki artıştan endişe duyduğunu ve bir varlık balonu potansiyeli gördüğünü belirten Bullard, Fed’in varlık alımlarını azaltmaya başladığında ipoteğe dayalı menkul kıymet alımlarını yavaşlatma taraftarı olabileceğini belirtti.

New York Fed Başkanı John Williams ise enflasyon üzerinde yukarı yönlü riskler olduğunu kabul etmekle birlikte ekonominin azami istihdam seviyesinden uzak olduğunu ve yakın bir zamanda faiz artırımı öngörmediğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de “Yakın vadeli enflasyonist baskıların dördüncü çeyreğe doğru azalmasını bekliyorum” dedi.