Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllıklandırılmış olarak yüzde 35 büyüyebileceğini ve yıl sonuna kadar tam toparlanmaya yaklaşabileceğini söyleyerek, Kovid-19 salgını başladığından bu yana en iyimser yorumu yapan merkez bankacısı oldu.

"GSYİH'nin üçüncü çeyrekte hızlı artması ABD ekonomisini 2020'nin sonuna kadar tam bir toparlanmaya yaklaştırabilir." diyen Bullard, bu yıl para politikasında oy hakkına sahip değil.

Bloomberg'deki tahminler ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllıklandırılmış olarak çeyreklik bazda yüzde 25 büyüyebileceğini gösteriyor. Dünyanın en büyük ekonomisi ikinci çeyrekte rekor seviyede küçülmüştü.

Reel GSYİH'nin dördüncü çeyrekte yüzde 10 artabileceğini ve böylece milli gelirin bu yıl sonunda 2019 ortalamasına yaklaşabileceğini dile getiren Bullard'ın iyimser görüşleri, diğer Fed yetkililerinin görüşleriyle çelişiyor. Fed yetkilileri toparlanma için daha fazla mali teşvik gerektiğini düşünüyorlar.

Bullard, "Bunlar büyük rakamlar, ancak ihtimal dışı değil. Ben, işletmelerin mevcut olan basit teknolojileri güvenli bir şekilde ürün ve hizmet üretmeyi öğrenmesiyle birlikte ABD'deki sıçramanın devam etmesini bekliyorum." dedi.