Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Salı günü Frankfur'ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Güçlü dolar, diğer her şey eşit olduğunda, genellikle enflasyon oranı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturur ve bu dikkate alınması gereken bir şey" dedi.

Evans, euronun dolar karşısında Pazartesi günü Mayıs 2017'den bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, "Bunun ithalat fiyatlarını nasıl etkilediğine ve enflasyon ölçümlerini nasıl değiştirdiğine bakıyoruz" dedi.

Enflasyonun muhtemelen 2021'e kadar yüzde 2 seviyesinin üzerine çıkacağını kaydeden Evans, "Fed fon faizi (gösterge faiz) şimdilerde uygun seviyede" şeklinde görüş bildirdi.

Evans, "Halen mevcut çeyrek dönemi atlatmak ve yüzde 2 büyüme ve ardından yüzde 1.8 büyüme gibi yavaşlayan bir büyüme hızı ile devam etmek için iyi bir olasılık var" dedi ve "Mevcut politika temellerimiz dikkate alındığında, bunun yüzde 2 enflasyonun üzerine çıkacağımız bir ortam olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Chicago Fed Başkanı, ABD ISM verisinin halen iyi giden ancak doygunlaşan bir ekonomi ile uyumlu olduğunu sözlerine ekledi.