Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, çok fazla belirsizlik olduğuna dikkat çekerek, Fed'in faiz indirimlerinin sınırlı olması gerektiğini söyledi.

Bloomberg Television'dan Michael McKee'nin sorularını yanıtlayan Kaplan, ekonominin daha sert bir yavaşlamadan kaçınma anlamında "her iki yöne" de gidebileceğini ve para politikasının gelecekte izleyeceği yol konusunda güçlü sinyaller verme taraftarı olmadığını söyledi.

Kaplan, "Kırılgan bir dönemden geçtiğimizi düşünüyorum ve Fed'in bu yüzden Temmuz ve Eylül ayında aldığı kararlardan memnunum. Daha sert bir yavaşlamadan kaçınabiliriz, ancak şimdilerde belirsizlik hakim" dedi.

Çok fazla belirsizlik olduğunu ve çok fazla politika belirsizliği olduğunu kaydeden kaplan, çevrimde nerede olunduğu konusunda kesin konuşmanın akıllıca olmadığına dikkat çekti.

Dallas Fed Başkanı, "Yapmakta olduğumuz faiz indirimleri sınırlı, kısıtlı ve ılımlı olmalı ve tam teşekküllü bir faiz indirim çevriminin başlangıcı olmamalı" dedi.

Kaplan, "Ben ve benim gibi bazılarının bu noktadan hareket edilip edilmemesi konusunda kararsız olduklarını söylediğini işittiğinizde, bu durum size, eğer durum değişmezse bulunduğumuz yerde kalacağımızı söyler" şeklinde görüş bildirdi.

Kaplan'ın bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.