Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell,  Denver'da NABE Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Fed'in devlet tahvili alma planı parasal gevşeme değil" dedi.

Rezerv yönetimi için bilanço büyümesi parasal gevşeme değildir ifadesini kullanan Powell, "Fed, önceden belirlenmiş bir politika patikasında ilerlemiyor ve büyümeyi desteklemeye uygun hareket edecek. Aynı zamanda rezervleri artırmaya yönelik adımlar açıklayacak" dedi.

Powell, "Küresel gelişmeler ABD ekonomisinin olumlu görünümü için risk teşkil ediyor. Fed gelen verileri dikkatli şekilde izlemeye devam edecek. Enflasyon kısmen hedef altında kalıyor ama kademeli olarak iyileşiyor. Pek çok indikatör işgücü piyasasının güçlü olduğunu gösteriyor. Faizleri kontrol edebilmek için bol miktarda rezerv istiyoruz" şeklinde konuştu.

Jerome Powell, "Yüksek petrol fiyatları ABD ekonomisi için hep oldukça negatif oldu. Faizi hedef aralıkta tutmak için geçici piyasa işlemlerinde tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

Fed'in negatif faizleri kullanmasının olası görünmediğini yineleyen Powell, "Finansal kırıgınlıklar genel olarak ılımlı, bazı varlık fiyatları yüksek. Ekonom, sürdürülebilir görünüyor hiçbir yerde şişme yok. İşsizlik oranı düşündüğümüzden daha aşağıda olabilir. Enflasyonu yüzde 2'ye çıpalayıp oradan aşağı düşmesini önlemeliyiz. Enflasyonun yüzde 2 civarında seyretmesini istiyoruz ama olmuyor. Getiri eğrisindeki döngülere dikkatle odaklanıyoruz. Rezervler düşündüğümzden daha az esnek olabilir. Fed'in rezerv planı henüz hazır değil ancak yakında hazır olacak" dedi

Powell, "Piyasaları çok dikkatli izliyorum. Açıkça büyüme yavaşlıyor, genişlemeyi sona erdirmek için neden yok" şeklinde konuştu.