Advertisement
HABERLER ABONE OL

New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in diğer bir para politikası adımı öncesi, ABD'de ekonomik büyümenin yavaşladığı bir ortamda, beklemede kalıp gelmekte olan verileri izleyebileceğini söyledi.

Williams, Çarşamba günü New York'ta yaptığı konuşmada, "Temel durum görünümü iyi görünüyor, ancak bazı belirsizlikler artmaya devam ediyor," dedi ve "Bu nedenle, esnek olabilir ve yaklaşımımızı yönlendirmesi için verileri bekleyebiliriz" şeklinde görüş bildirdi.

Fed yetkilileri, Aralık ayındaki faiz artışının ardından bu yıl faiz oranlarını yükseltmeye devam edip etmeyecekleri konusunda kararsız olduklarının sinyallerini vermişlerdi. Aralık ayındaki artırım, finans piyasalarında Ocak ayına kadar yayılan volatiliteyi desteklemişti.

Williams, ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 2 seviyesine yavaşlamasını beklediğini, ve büyümenin böylelikle, 2018'deki yüzde 3'ün üzerindeki büyümenin ardından, mevcut trend büyümesine ilişkin hesaplamasına yaklaşacağını ifade etti.

Williams, konuşmasının ardından sorulara verdiği yanıtta, "Para politikasını belki de önceden düşündüğüm kadar sıkılaştırmaya ihtiyaç duymuyoruz" dedi, ancak ekonominin hızlanması durumunda, bu görüşünü değiştirebileeğini işaret etti.