Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Başkanı John Williams, ekonominin durumu dikkate alındığında, mevcut para politikası duruşunun uygun olduğunu söyledi.

Williams, Salı günü Washington'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ekonominin nerede olduğu ve devam eden ılımlı büyüme, güçlü işgücü piyasaları ve yüzde 2'ye doğru yükselen enflasyondan oluşan baz senaryosu projeksiyonu dikkate alındığında, para politikasının bunu desteklemeye yönelik mevcut duruşu uygun görünüyor" şeklinde konuştu.

Williams, öte yandan, enflasyonun hedef seviyenin altında olması ve küresel görünüme yönelik beklentilerinin düşürülmeye devam etmesi ile birlikte, görünüme yönelik aşağı yönlü riskleri kuşkusuz yakından izlediğini sözlerine ekledi.

Williams, Fed'in görünümünde somut bir değişikliğe neyin sebep olacağına ilişkin soruya, "Şundan emin olmalısınız ki bireysel verilere aşırı tepki vermiyoruz ve ekonominin önümüzdeki bir ya da iki yıllık dönemde nerede olacağına bakıyoruz" dedi.

Williams, "Bu küresel faktörler veya diğerleri ABD ekonomisini beklenenden daha fazla yavaşlatıyor mu ve büyüme trendinin altına itiyor mu? Bu durum daha fazla genişleme için bir argüman olacaktır. Benzer bir şekilde, eğer enflasyon devam eden bir şekilde yanlış yönde ilerliyorsa, bu da daha fazla genişlemeyi düşünmek için bir argüman olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.