Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL


Finansal teknolojiler alanında iş birlikleri hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, finansal teknolojiler, ödeme sistemleri ve biletleme sistemleri yazılımları alnında faaliyet gösteren ve Aktif Bank’ın yüzde 100 iştiraki olan Aktif Tech ile nakitsiz toplum için yenilikçi çözümler vizyonuyla kurulan Finartz arasında, çevrimiçi ödemelerde yaşanan problemleri iyileştirmek üzere önemli bir iş birliğine imza atıldı. İki şirketin kurduğu iş birliği kapsamında; Finartz’ın, ödeme sistemlerindeki güvenlik sürecini daha akıcı hale getiren EMV 3D Secure ürünlerinin, Aktif Tech’in ATLAS Kart ödeme yazılımına entegre edildi.

‘E-ticaret işlemlerindeki başarı oranlarında ciddi bir artış bekliyoruz’

İş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aktif Tech Genel Müdürü Özgür Bilgin; “Finartz ile gerçekleştirdiğimiz güç birliği sayesinde Aktif Tech olarak ödeme hizmetleri sunduğumuz müşteriler bundan sonraki süreçte risk hesaplama teknolojisine sahip olacak. Böylece ek bir kimlik doğrulama adımı olmadan daha hızlı ve güvenli bir ödeme deneyimi yaşayabilecek. Çevrimiçi ödemelerde yaşanan problemleri iyileştirmek üzere faaliyete geçirdiğimiz bu hizmet ile birlikte e-ticaret işlemlerindeki başarı oranlarında ciddi bir artış bekliyoruz” dedi.

Finartz Kurucusu ve CEO’su Cihan Demir ise “Güçlü kimlik doğrulama gerekliliklerini karşılayan bu sistemin, müşteri ile daha az etkileşim kurarken aynı zamanda dolandırıcılık işlemlerinin de önüne geçmesiyle kullanıcının hem daha akıcı hem daha güvenli bir ödeme deneyimi yaşamasına aracı oluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.