Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

FTX Group’un iflas belgelerinde, kripto varlık alım satım platformu FTX ve diğer iştiraklerinin toplamda 1,24 milyar dolar varlığı olduğu ortaya çıktı.

FTX’e finansal danışman olarak önerilen Alvarez & Marsal North America’ın belgelerinde, FTX ile yakın bağları olan kripto alım satım şirketi Alameda Research ve ilgili şirketlerin toplamda 401 milyon dolar varlığı bulunduğu belirlendi.

FTX’in kripto varlık alım satım platformları arasında olan FTX Japan’in ise 171,7 milyon doları bulunuyor.

Belgelerde ortaya çıkan varlık miktarı, FTX’in alacaklılarının doğruluğunu ispat edebildiğinden önemli miktarda daha fazla.

Mahkeme belgelerinde, FTX ve bağlı kurumların en büyük 50 alacaklısına toplamda 3,1 milyar dolar borçlu olduğu ortaya çıkarken, daha önceki belgelerde de FTX’in varlıklarının ve borçlarının toplamda 10 milyar dolar olduğu belirtiliyordu.

FTX’in çöküşünden etkilenen kişi ve kurumların çok çeşitli olması, dijital varlık piyasalarındaki likiditenin çekilmesine neden olurken, çöküşün farklı platformlara yayılması konusunda korku duyuluyor.

FTX’in iflası

Dünyanın en büyük kripto varlık platformu Binance ile FTX arasında başlayan gerginlik ile, FTX’in likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmıştı. FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, nakit enjeksiyonu için birçok platforma başvurmuş, fakat platformun ihtiyacını karşılayamamıştı.

Bu gelişmelerin ardından, aralarında SEC ve CFTC de olan birçok kurum FTX’e soruşturma başlatmış ve Bankman-Fried bir günde 14,6 milyar dolar kaybetmişti.

Son olarak ise platform iflas işlemlerini başlatmış, CEO Bankman-Fried istifa etmiş ve platformun ana merkezinin bulunduğu, daha önce dondurulan Bahamalar’daki varlıklarına el konmuştu.