Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Garanti Bankası 2021 yılının üçüncü çeyreğine dair finansallarını paylaştı.

Garanti Bankası yılın ilk 9 ayında 8,98 milyar TL net dönem kârı elde ederken, geçen yılın aynı döneminde bu rakam 5,18 milyar TL seviyesindeydi.

Banka yılın 3. çeyreğinde 3,6 milyar TL kâr ile konsensus beklenti olan 3,2 milyar TL’nin üzerinde rakam paylaştı. Geçen yılın aynı döneminde şirketin kârı ise 1,9 milyar TL idi.

Bankanın ortalama öz kaynak kârlılığı yılın 9 ayında yüzde 19,2’ye yükselirken, ortalama aktif kârlılığı ise yüzde 2,2 seviyesinde oldu. Bilançodaki serbest karşılıkları toplamı 6,6 milyar TL’ye ulaştı.

Bankanın TL krediler tarafındaki pazar payı 2020 yılında yüzde 9,6 seviyesinde iken, bu yılın ilk 9 ayında bu rakam yüzde 10,6 oranına yükseldi. Bireysel TL kredilerde çeyreksel bazda yüzde 9 artış gözlenirken, yılbaşından bu yana artış yüzde 25’e ulaştı. Bankanın net faiz gelirleri (swap maliyetleri dahil) yılın 3. çeyreğinde yüzde 22 oranında büyürken, çekirdek net faiz geliri yüzde 17 arttı.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ konu hakkında yaptığı açıklamda, küresel salgının etkilerini yaşamaya devam ettiklerini ve 2021 yılının ilk 9 ayını başarılı sonuçlarla kapattıklarını belirtti.

2021 yılının ilk 9 ayında TL kredilerinin yüzde 22 büyüyerek 253 milyar TL seviyesine ulaştığını bildiren Baştuğ, iç talebin güçlü devam ettiği bu dönemde, tüzel ve bireysel portföyde dengeli ve istikrarlı büyümeye devam ederek, TL kredilerde pazar payını yıl başından bu yana 1 puan artırarak yüzde 10,6 seviyesine getirdiklerini söyledi.