Advertisement
HABERLER ABONE OL

Finansal suçlardan dolayı Japonya mahkemesinde yardılanan Renault SA ve Nissan Motor Co CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn ev hapsinde tutulduğu Japonya’yı terk etti ve Japonya’nın adalet sistemini  ‘hileli’ olarak niteledi.

Carlos Ghosn gelirini eksik bildirerek bu sayede daha az vergi ödediği ve görevini kötüye kullanmak gibi suçlamalarla bir sene önce Tokyo’da tutuklanmıştı. Renault SA ve Nissan Motor Co.’nun eski CEO’su Ghosn’un Japonya ile suçluların iadesine yönelik anlaşması bulunmayan Lübnan vatandaşlığı bulunuyor.

Ghosn Salı günü e-posta aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Şu anda Lübnan’dayım ve daha fazla suçluluğun varsayıldığı, ayrımcılığın yaygın olduğu ve temel insan haklarının yok sayıldığı hileli Japon adalet sistemi tarafından rehin tutulmayacağım. Adaletten kaçmadım, adaletsizlik ve politik eziyetten kaçtım” dedi.

65 yaşındaki Carlos Ghosn, Nissan yöneticileri arasındaki kumpasın kurbanı olduğunu ve savcılar ve hükümet yetkililerinin şirketi Renault ile daha fazla entegre etmesinin engellendiğini söyledi.