Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Küresel oyun pazarının bu yılı 230 milyar dolar ile kapatması bekleniyor. Gerek pandemi gerek ise yeni teknolojiler ve dijitalleşme etkisiyle büyüyen oyun sektörünün, toplam küresel eğlence pazarından aldığı pay her geçen gün artıyor. 2026 yılında ise pazarın 320 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Games United Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bilgehan Baykal, Türk oyun sektörüne dair “Türkiye 2021 yılında 266 milyon dolar, bu yılın ilk 6 ayında 333 milyon dolar yatırım alan ülke oldu. Ciddi bir ivme ve potansiyel var. Pandemi, genç nüfusun olması, sektörel teşvikler, sektörün büyümesinde önemli etken oldu. Türkiye’de Peak Games, Gram Games, Dream Games gibi başarı hikayelerini gördük. Diğer yanda Türkiye’de oyun oynayanların satın alma eğilimleri çok düşük. Dolayısıyla oyun geliştiricilerin öncelikli pazarı Türkiye yerine Kuzey Amerika oluyor.” şeklinde konuştu.

Oyun endüstrisinde sürdürülebilir büyüme için “Başarılı bir start-up kurucusunun yaş ortalaması 40 ile 45 yaş arası. Yatırım alan firmaların tek başına sermaye yatırımı değil, global arenada kendilerini duyurabilecekleri pazarlama desteğini almaları gerekiyor. Genç geliştiricilerin şirket yönetimi kapsamında desteklenmesi önemli.” dedi.