Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs stratejistlerine göre hisse senetlerinde ayı piyasası henüz sona ermedi ve 2023’ün iyi bir yıl olacağını uman hisse senedi yatırımcıları hayal kırıklığına uğrayacak.

Peter Oppenheimer ve Sharon Bell’in de aralarında olduğu stratejistler pazartesi günü yayımladıkları bir notta "Genellikle hisse senedi dip noktasıyla tutarlı olan koşullara henüz ulaşılmadı" diye yazdı.

Ekip, faiz oranlarında zirvenin görülmesinin ve durgunluğu yansıtan daha düşük değerlemelerin, herhangi bir kalıcı Borsa toparlanmasının gerçekleşebilmesi için gerekli olduğunu söyledi.

S&P 500 2023'ü yüzde 0,9 Stoxx Europe 600 yüzde 4 üzerinde bitirecek

Stratejistler, S&P 500'ün 2023'ü cuma günkü kapanıştan sadece yüzde 0,9 daha yüksek olan 4 bin seviyesinde bitireceğini tahmin ederken, Avrupa'nın referans noktası Stoxx Europe 600 gelecek yılı mevcut seviyesinden yaklaşık yüzde 4 daha yüksek 450 endeks noktasında tamamlayacak.

Emmanuel Cau liderliğindeki Barclays Plc stratejistleri de, Avrupa göstergesi endeks için aynı hedefe sahip olduklarını ve bu seviyeye giden yolun "zorlu" olacağını söyledi.

Bankanın değerlendirmesi, zayıf ABD enflasyon verileri ve Çin'deki Kovid-19 kısıtlamalarını gevşetme haberlerinin yön verdiği ve birkaç küresel endeksin teknik boğa piyasası seviyelerine girmesine neden olan son rallinin ardından geldi.

Ekim ortasından beri yaşanan sert yükseliş merkez bankalarının enflasyonu dizginlemek için agresif faiz artışlarıyla resesyon endişelerini sürükleyerek küresel piyasalarda çalkantılı geçen yılın ardından geldi.

Hisse senetlerinde ekonomide ve gelir büyümesindeki bozulma yavaşlamadan dip noktalardan çıkmadığına vurgu yapan Goldman stratejistleri kazançların sürdürülebilir olmadığını belirterek, “Hisse senedi piyasaları için kısa vadeli yol muhtemelen dalgalı ve aşağı yönlü olacak” ifadelerini kullandı.