Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, ekonomik görünüm hakkında karamsar bir görüşe sahip olduğunu ve ikramiyelerin küçülmesinin ve hatta potansiyel işten çıkarmaların sürpriz olmaması gerektiğini söyledi.

Salı günü Bloomberg TV’ye konuşan ​​Solomon, "Önümüzde inişli çıkışlı zamanlar olduğunu varsaymalısınız. Finansal kaynaklarınız, kurumuzun büyüklüğü ve ayak izi konusunda biraz daha dikkatli olmalısınız."

Bu durum bankanın hali hazırda uyguladığı maliyetlere daha fazla odaklanma ve işe alımlarda yavaşlama anlamına gelebilir. Solomon, "Bu, belirli noktalarda küçülme anlamına da gelebilir" ifadelerini kullandı.

"ABD 2023'te resesyon yaşayabilir"

Faaliyet gösterdiği iş kolları ekonomiyle yakından bağlantılı olan banka ileride büyümenin yavaşlayacağını tahmin ediyor. Solomon, özellikle yumuşak bir inişin garanti olmaktan uzak olması nedeniyle, bunun firmanın bazı zor kararlar alması gerekeceği anlamına geleceğini söyledi. Solomon, bankanın ekonomistlerinin ABD’nin bir resesyonda kaçınabileceğini söylemesine rağmen ülkenin 2023'te bir resesyon görebileceğini kaydetti.

60 yaşındaki CEO, "Bu yıl işletmenin performansını izleyen insanlar için 2021'in olağanüstü bir yıl olması şaşırtıcı olmamalı. 2022 farklı bir yıl ve bu nedenle doğal olarak ödemeler de daha düşük olacak."

Wall Street devi, en iyi performans gösterenlerini ödüllendirirken toplam harcamaları kontrol altına almak için zorlu bir dengeleme sorunuyla karşı karşıya. Solomon, yetenek rekabetinin hala ne kadar dirençli olduğuna şaşırdığının altını çizdi.

Piyasalar hayal kırıklığı yarattı

Bugün erken saatlerde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, CEO olarak beşinci yılında olan Solomon, sermaye piyasası faaliyetlerinin henüz şirketin umduğu gibi toparlanmadığını söyledi. Bankanın yatırım bankacılığı geliri, bu yılın ilk dokuz ayında yüzde 45 düşüş gösterdi.

Solomon, Ekim ayında perakende operasyonlarında önemli bir değişikliğe gideceklerini açıklamaları ve hedeflerini küçültmeleri sonrası, Platform Çözümleri adlı yeni modern iş kolu için ölçek ve kârlılık elde etmeye odaklandıklarını söyledi. Bu birim, New York merkezli firmanın gelişmekte olan kredi kartı işinin yanı sıra taksitli borç verme operasyonu GreenSky'ı içeriyor.

Solomon, "Firmanın genel performansına göre insanlara ödeme yapacağız. Özellikle üst düzey çalışanlarımız için, tazminat sürecimizden geçerken firmanın genel performansını dikkate alıyoruz" dedi.