Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Amerikan teknoloji devi Google, siber güvenlik firması Mandiant satın almasının tamamlandığını duyurdu. 5,4 milyar dolarlık satın almanın ardından Mandiant artık Google Cloud altında faaliyetine devam edecek.

İnternet devi ilk olarak halka açık Mandiant’ı satın alma planlarını, Mandiant’ın piyasadan çekilmesinden bir yıldan kısa bir süre sonra Mart ayında açıklamıştı.

Google Cloud CEO’su Thomas Kurian, “Mandiant markasını koruyacağız ve Mandiant’ın her kuruluşu siber tehditlerden koruma misyonunu sürdüreceğiz” dedi.

Kurian, “Google Cloud’un mevcut güvenlik portföyünü Mandiant’ın önde gelen siber tehdit istihbaratıyla birleştirmek, kuruluşların güvenlik yaşam döngüsünün her aşamasında küresel olarak korunmalarına yardımcı olacak bir güvenlik operasyonları paketi sunmamıza olanak sağlayacak. Google’ın veri işleme ölçeği, yapay zeka ve makine öğrenimi ile yeni analitik yaklaşımları ve tüm tehdit sınıflarını ortadan kaldırmaya odaklanmasıyla Google Cloud ve Mandiant, kuruluşların hızla değişen dünyamızın gereksinimlerini karşılamak için güvenliği yeniden keşfetmesine yardımcı olacak.” açıklamasını yaptı.