Advertisement
HABERLER ABONE OL

Amerikan teknoloji şirketi Google, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada uzlaşma yolunda bir adım attı. California, Oakland'daki ABD Bölge Hakimi Yvonne Gonzalez Rogers, 5 Şubat 2024'te yapılması planlanan duruşmayı Perşembe günü beklemeye aldı.

Uzlaşma şartları açıklanmazken avukatlar, arabuluculuk yoluyla bağlayıcı bir ön protokol üzerinde anlaştıklarını ve resmi anlaşmayı 24 Şubat 2024'e kadar mahkemenin onayına sunmayı beklediklerini açıkladı.

Toplu davada dünyanın en çok tercih edilen arama motoru ve ana şirketi Alphabet'ten en az 5 milyar dolar ceza talep edilmişti.

Dava, 2020'de Boies Schiller Flexner hukuk firması tarafından Google çerezlerinin, kullanıcıların Chrome'da gizli modunu etkinleştirdikten sonra bile internette gezinme faaliyetlerini izlemeye devam ettiği iddiasıyla açılmıştı. Google Sözcüsü Jose Castaneda, söz konusu iddiaları reddederken yasal yollarla kendilerini güçlü bir şekilde savunacaklarını kaydetmişti.

Castaneda, Chrome'daki gizli modun tarayıcı veya cihaza kaydedilmeden internette gezinme seçeneği sunduğuna ancak her yeni gizli sekme açıldığında ise web sitelerinin tarama faaliyetleri hakkında bilgi toplayabildiğini savunmuştu.

Hakim Rogers, Google'ın geçen yıl davanın iptali yönündeki başvurusunu reddetmişti.