Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Güney Kore, çip sektörünü desteklemek için 19 milyar dolarlık bir teşvik paketini açıkladı. Bu gelişme, rekabetin giderek arttığı bir sektörde önde kalmak için yarışan Samsung Electronics Co. ve SK Hynix Inc. için bir avantaj olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, 26 trilyon wonluk programın belirli yatırımlar için 17 trilyon wonluk mali desteğin yanı sıra vergi teşviklerini de içerdiği belirtildi. Söz konusu toplam miktar, Maliye Bakanı Choi Sang-mok'un iki haftadan kısa bir süre önce önerdiği 10 trilyon wonun iki katından fazla.

Rekor program, ABD'den Çin'e hükümetlerin Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ve Intel Corp. gibi imalat projelerini çekmek ve ilerletmek için milyarlarca dolar harcadığı yerel çip endüstrisini destekleme çağrılarının ardından geldi.

Dünyanın en büyük bellek çip üreticisi olan Kore, yatırım çalışmalarına liderlik etmek için uzun süredir Samsung ve SK gibi özel holdingleri tercih ediyor. Ancak hükümet artık daha aktif bir rol oynuyor ve Seul dışında mega çip fabrikaları kümesi kurma planlarına öncülük ediyor. Açıklanan son paket, Asya ülkesinin şimdiye kadarki en büyük çip endüstrisi desteği harcamasını temsil ediyor.