Gürlek: Borsadaki manipülatif işlemler karşılıksız bırakılmamalı
-
Borsadaki işlem hacminin son yıllarda önemli ölçüde büyüdüğüne dikkati çeken Gürlek, mağduriyet yaşayan yatırımcılara ilişkin konuların değerlendirildiğini ve SPK ile koordinasyon içinde takip edilen süreçlerin bulunduğunu vurguladı.
10 Eylül 2026, 11:48 Güncelleme :
Adalet Bakanı Akın Gürlek, borsaki manipülatif işlemlere ilişkin olarak, “Suç teşkil eden manipülatif işlemlerin de hukuk çerçevesinde karşılıksız bırakılmaması gerekir. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor” açıklamasını yaptı.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İstanbul’daki adliyelerde görev yapan yargı muhabirleri ile bir araya gelen Gürlek, borsadaki işlem hacminin son yıllarda önemli ölçüde büyüdüğüne dikkati çekti, mağduriyet yaşayan yatırımcılara ilişkin konuların değerlendirildiğini ve SPK ile koordinasyon içinde takip edilen süreçlerin bulunduğunu belirtti.
REKLAM
REKLAM
Gürlek, “Elbette piyasaların gereksiz yere tedirgin edilmemesi de önemli. Çünkü borsada çok sayıda yatırımcı ve vatandaşımız var” diye ekledi