Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Xi Jinping'in Çin'in yeni lideri olarak seçilmesi üzerine artan iyimserliğin etkisiyle, ülke ekonomisine duyulan güven son 1 yılın en üst seviyesine işaret ediyor.

Bloomberg yatırımcı anketine göre, Çin ekonomisinde istikrar ya da ilerleme bekleyen yatırımcı, trader ve analistlerin oranı bu hafta Eylül'deki yüzde 38 seviyelerinden yüzde 72'ye çıktı. Anket katılımcılarının yüzde 53'ü de Xi'nin politikaların yatırımcılar üzerindeki etkisinden iyimser görünüyor. Bu rakam Eylül'de Hu Jintao hakkında sorulduğu esnada yüzde 42'lerde seyrediyor.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine yönelik iyimserliğin artması, fabrika üretiminden perakende satışlara, ülkenin 7 çeyrek üst üste yavaşlamasının ardından verdiği toparlanma sinyallerinin etkisini yansıtıyor. Anket katılımcılarının yarısından fazlası Xi hükümetinin büyümeyi destekleyici ya da istikrara yönelik politikalar uygulamasını bekliyor.

Yeni liderliğin hızlı bir şekilde şehirleşme, kırsal kalkınma ve hizmetlere yönelik projeleri tamamlayarak uygulamaya koymasına bağlı olarak Çin'in büyümesinin 6-12 aylık dönemde  hızlanacağını öngören Stamford'un  satış müdürü Brad Bechtel, 2013'ün ilerleyen zamanlarında Çin'in büyümesinin uçurumdan yuvarlanacağına ilişkin endişelerin gevşeyeceğini söyledi.