Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin varlık alımlarını savunduğu konuşmasının ardından altına yönelik güvenli liman alımlarının artmasıyla Kasım ayından bu yana en sert yükselişi kaydetti.

Bernanke bugün yaptığı konuşmasında "Artan risk alımlarından doğan potansiyel maliyetlerin daha güçlü bir ekonomik toparlamayı desteklemenin yararlarına baskın olduğunu görmüyoruz" ifadelerini kullandı. Fed'in varlık alımlarını yavaşlatacağı beklentileri 2013 yılında düne kadar altın fiyatlarında yüzde 5.3 düşüşe yol açtı.

Chicago'da bulunan Vision Financial Markets metal işlemleri direktörü David Meger, "Fiyatlar biraz bocaladı ve sonunda Bernanke'nin varlık alımlarının devam edeceği sinyalini vermesiyle ibre biraz daha altının lehien döndü" yorumunda bulundu.

Nisan vadeli altının ons fiyatı New York saatiyle 11:18'de yüzde 1.9 yükselerek 1,616.30 dolar oldu. Bu fiyattan bir kapanış 6 Kasım'dan bu yana altında yaşanan en büyük sıçrayış olacak. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 77 üzerinde gerçekleşti.