Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bu hafta gözler yurt dışında yoğun veri gündemine, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi.

İngiltere’de bu hafta açıklanacak Temmuz enflasyonunun yüzde 9,8’e yükselmesi bekleniyor. Merkez Bankasının yüzde 2’lik hedefinin üzerindeki enflasyon nedeniyle parasal sıkılaşmayı sürdürmesi bekleniyor. Bloomberg Economics Ekonomistleri Eylül’de 25 baz puanlık artış beklediklerini, ancak enflasyonun daha da yükseldiğine dair işaretlerin 50 baz puanlık artışı da gündeme getirebileceğini bildirdi.

Yurt içinde de TCMB’nin Perşembe günkü faiz kararı izlenecek. Bankanın sekizinci ayda da politika faizini değiştirmeyerek yüzde 14’te tutması bekleniyor. Pazartesi günü bütçe dengesi, salı konut satışları ve konut fiyat endeksi de hafta boyunca açıklanacak veriler arasında.

Yurt dışında Çarşamba günü Fed’in Temmuz ayına ilişkin toplantı tutanaklarında yetkililerin Eylül’de 75 baz puan artışına devam edip etmeyeceğine dair sinyaller aranacak.

ABD’de haftanın diğer veri takviminde, pazartesi New York Fed sanayi endeksi, salı inşaat izinleri, konut başlangıçları, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı, çarşamba perakende satışlar, perşembe Philadelphia Fed imalat endeksi, ikinci el konut satışları ve öncü göstergeler verileri bulunuyor.

Haftaya Norveç ve Yeni Zelanda Merkez Bankalarının kararları izlenecek. Euro Bölgesi'nde çarşamba günü açıklanacak 2. çeyrek GSYH başta olmak üzere veri gündemi de yatırımcıların odağında olacak.

Salı günü İngiltere'de işsizlik ve Almanya'da ZEW beklenti anketi, çarşamba İngiltere'de TÜFE, perşembe Euro Bölgesi'nde TÜFE ve cuma Almanya'da ÜFE verileri takip edilecek.

Asya’da ise gözler pazartesi açıklanacak Japonya'da büyüme ve Çin'de sanayi üretimi ile ABD ile Çin arasında Tayvan üzerinden artan jeopolitik gerilime ilişkin haber akışına çevrildi.