Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Açıklamada Bakan Berat Albayrak’ın, Ordu İş Dünyası Buluşması programında gerçekleştirdiği konuşmanın içeriğinin bazı internet sitelerince çarpıtılarak, “Berat Albayrak ‘Ekonomi kötü’ diyen ekonomistlere terörist benzetmesinde bulundu” başlığı ile haberleştirildiği belirtildi.

Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bu haberlerde, Bakan Albayrak'ın konuşmasında ağzından dahi çıkmayan “Terörist” ifadesinin kasıtlı olarak kullanıldığı, Bakan Albayrak'a karşı kamuoyunun tepkisi, hatta kin ve nefretinin amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada "Sayın Bakanımız, “İsminin başında ekonomist, profesör vs. yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, hangi tabloları çizerek milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok. Türkiye teröre yönelik operasyon yapıyor, birileri ne diyor ‘Türkiye sivilleri öldürüyor’ diyor. İftira, operasyon, korkutma, Türkiye'yi uluslararası alanda baskılama. Bunları görüyoruz.” ifadelerini kullanarak, ekonomimiz aleyhinde algı oluşturmaya çalışanlar  ile terör operasyonları esnasında algı oluşturmaya çalışanların birbirinden farksız olduğunu vurgulamıştır.. Konuşma bu kadar açık, net ve tüm kanallarda erişilebilirken, söylenmeyen ifadeler üzerinden yapılan haberler gazetecilik değildir. " ifadesine yer verildi.

Bakanı hedef alan bu haberleri yapanlara ve iftiraları gündemde tutan kişilere karşı gerekli tüm hukuki süreçlerin başlatıldığı belirtildi.