Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şu an University of Chicago Booth School of Business'ta Finans Profesörü olan Rajan bir websitesi için kaleme aldığı "Ekonomide kış mı geliyor?" adlı yazıda ABD ekonomisi için en büyük tehdidin Trump'ın politikaları olduğunu söyledi. Rajan "Eğer geçmişimiz bize rehberlik edecekse ABD için en büyük tehdit herhangi bir sektörden değil, Beyaz Saray'dan gelecek..." ifadesini kullandı.

2013'ten 2016'ya kadar Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Rajan resesyonların önceden tahmin edilemese de ticaret ve jeopolitik alanlarda öngörülmeyen aksiyonların faiz artışlarından daha büyük tehdit olduğunu savundu.

Rajan ticaret savaşlarında herhangi bir çözüme ulaşılamamışken ve gündemde  Trump'ın azil soruşturması varken Fed'in para politikasında yakın zamanda sıkılaşmaya gitmesinin olası olmadığını söyledi.

Rajan ikinci olarak Eylül'de Suudi Arabistan petrol tesislerine yönelik saldırı gibi jeopolitik risklere dikkat çekti ve petrol fiyatlarında ani yükselişin küresel ekonomiyi resesyona sürükleyebileceği uyarısı yaptı.