Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hindistan rupisi, ve hisse senetleri ve tahviller sandık çıkış anketlerinin Narendra Modi’nin kazandığına işaret etmesiyle yükseldi.

Hindistan hisse senetleri üç yıldan daha fazla bir sürenin en sert yükselişini gerçekleştirirken, rupi ve tahviller sandık çıkış anketlerinin Başbakan Modi yönetiminin tekrar galip çıkacağına işaret etmesiyle yükseldi.

S&P BSE Sensex Endeksi, yüzde 2.6 yükselerek 2016 Mart’tan bu yana en yüksek kazanımına yöneldi ve volatilite endeksi sandık çıkış anketlerinin Bharatiya Janata Partisi ve onun ittifakının lehine zaferle sonuçlanacağını öngörmesiyle geriledi. Rupi Aralık’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 2029 tahvilinin getirisi 6 baz puan azaldı.

Dirilen karşıtlık, iş krizi ve tarıma yönelik sıkıntılara rağmen Modi’nin 2014’teki zaferini tekrarlayacağı öngörüsü yatırımcıları rahatlattı.

BNP Paribas Varlık Yönetimi’ne göre, ikinci döneme dair kesin sonuçlar oy sayımının ardından belirlenecek olsa da sandık çıkış anketlerinde öngörülen zaferin gücü güven verici.

BNP Paribas Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Müdür Yardımcısı Jean Charles Sambor, ”Piyasa devamlılığı ve reform potansiyelini görmeli. Yabancılar muhtemelen net alıcılar“ dedi.