Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Stan Druckenmiller, hisse senetlerinde risk/getiri hesaplamalarının kariyeri boyunca gördüğü en kötü seviyelerde olduğunu ve hükümetin teşvik programlarının gerçek dünyadaki ekonomik sorunların aşılmasında yeterli olmayacağını söyledi.

New York Ekonomi Kulübü tarafından Salı günü gerçekleştirilen bir internet yayınında konuşan Druckenmiller, "Piyasadaki görüş 'Merak etmeyin, Fed arkanızı kolluyor.' şeklinde. Ancak bununla ilgili bir sorun var: Analizimiz bunun doğru olmadığı söylüyor." dedi.

Druckenmiller, traderların çok büyük miktarda likidite olduğunu ve teşvik programlarının ABD'nin karşı karşıya olduğu sorunları çözmek için yeterince büyük olduğunu düşünmesine karşın, koronavirüsün ekonomik etkilerinin büyük bir ihtimalle uzun süreceğini ve iflaslara neden olacağını söyledi.

Ünlü hedge fonu yöneticisi "Umarım bu konuda yanılıyorumdur. Ancak bence V şeklinde toparlanma bir fantezi." dedi. George Soros'un eski baş stratejisti hedge fonunu 2010 yılında Duquesne Aile Ofisi'ne çevirmişti.

Otuz yılın üzerinde bir süre boyunca yıllık ortalama yüzde 30'un üzerinde getiri elde eden Druckenmiller, dünyanın önde gelen fon yöneticileri arasında yer alıyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Druckenmiller'ın 5.8 milyar dolar civarında bir serveti bulunuyor.