Advertisement
HABERLER ABONE OL

Şirket açıklamasına göre, Honda Motor, yurt içi ve deniz aşırı rakipleri karşısında rekabet gücünü artırma hedefiyle EV yatırımlarını güçlendiriyor.

Buna göre, Honda, elektrikli araç teknolojilerinde yatırımlarını Mart 2031'e kadar 2'ye katlayarak 10 trilyon yene (65 milyar dolar) yükseltecek.

Yeni nesil fabrika sistemi ve yeni araç dizaynına 6 trilyon, yazılım araştırma-geliştirmesine (AR-GE) 2 trilyon ve batarya üretimine 2 trilyon yen harcanacak.

Bu yatırımlar vasıtasıyla Honda, 2030'a kadar batarya maliyetini yüzde 20, elektrikli araçların üretim maliyetini de yüzde 35 düşürmeyi hedefliyor.

Satış pastasında yüzde 100 pay bekleniyor

Japon üretici, bu süre zarfında dünya geneli mini araçlardan büyük spor araçlara kadar yeni "Honda 0" EV serisi kapsamında 7 model piyasaya sürecek.

Elektrikli ve yakıt hücreli araçların 2040'a kadar, Japon firmanın küresel çaptaki araç satış pastasında yüzde 100 paya sahip olması planlanıyor.

Honda Motor Başkanı ve CEO’su Mibe Toşihiro düzenlediği basın toplantısında, EV yatırımlarına yönelik daha önce kararlaştırılan miktarın yeterli olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

EV endüstrisinin halen gelişme halinde olduğunu anlatan Mibe Toşihiro, "Yeterli fon sağlama kapasitesine sahip olduğumuzdan ve uzun vadede EV dönüşümünün istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğinden eminiz." dedi.