Advertisement

İRFAN DONAT

Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren, Rusya-Ukrayna gerilimine bağlı olarak son günlerde Türkiye'de buğday stokları, üretim ve piyasa gelişmelerine yönelik açıklama yaptı.

Eren, "Derneğimiz üyesi olan ve olmayan tedarikçiler ile sanayicilerin lisanslı depolarda, piyasada, limanlardaki stokları ile kamudaki mevcut buğday stokları hasat dönemine kadar tüketim ihtiyacımızı karşılayacak seviyededir" dedi.

Türkiye'nin her bölgesinde HUBUDER'in mevcut üye tedarikçi ve sanayiciler aracılığı ile düzenli olarak buğday gelişim ve iklim durumunun takip edildiğini kaydeden Eren, "Bu kapsamda bitki gelişimi normal seviyede ve iklim yönüyle olumlu durum söz konusu olup bu hasat döneminde tüketim ihtiyacımızı karşılayacak seviyede üretim tahmin ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye'de buğday hasatının Akdeniz bölgesinde Mayıs ortalarında başladığını ve akabinde Güneydoğu ve Marmara Bölgelerinde Haziran ayı içerisinde devam ettiğini hatırlatan Eren, "Dolayısıyla buğdayda mevcut stok ve üretim yönüyle endişe edilecek bir durum olmadığı düşünülmektedir" dedi.