Advertisement
HABERLER ABONE OL

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü ihracat rakamlarını artırırken, sektör temsilcileri yaşanan finansman problemi ve yüksek faizli krediler nedeniyle üretimde, istihdamda ve ihracatta sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, “Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında son dönemde uygulanan sıkı ekonomi politikaları finansman konusunda sektörün önünü bir miktar açtı ancak sorun devam ediyor. Özellikle dünyadaki ekonomik duraksamayı da göz önünde bulundurduğumuzda, 2024 üreticinin daha dikkatli adımlar atması gereken bir yıl olacak. Mevcut faiz oranlarıyla üreticilerin kredi kullanma imkanı bulunmuyor. Bu nedenle bizler de yatırımların içeriğine göre ilgili kurumların sübvanse etmesini ya da sıfır faiz uygulamasını talep ediyoruz” dedi.

Küresel çapta rekabet ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkan, “Vietnam’ın mobilya konusunda bir geçmişi bulunmuyor ancak bir anda devler ligine girdiler. Bunun en büyük nedeni ise devletin bu durumu politika haline getirmesi. Biz pazarda gücümüzü artırmak için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Özellikle yıllık ithalatı 50 milyar dolar olan ABD pazarından aldığımız payı artırmak için mücadele veriyoruz. ABD pazarından yüzde 1 pay alsak dahi önemli bir rakam” dedi.