Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yeni yılda ihracat görünümüne ilişkin beklentileri daha iyi değerlendirebilmek için biten yıldaki ihracat performansını etkileyen faktörlere göz atmak gerekiyor. Üçüncü çeyrek büyüme kompozisyonuna bakıldığında net ihracatın büyümeyi 2,6 puan aşağı çektiği, stokların da 3,2 puanlık negatif etkisi olduğu görülüyor.

İhracatçılar 2023’te iki farklı mevsim yaşadıklarını belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Depremin ihracatımıza etkisi eksi 6 milyar doları buluyor”açıklamasını değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, depremin rakamlar dışındaki etkilerine dikkat çekerek bölgede reel sektörün işe adapte olmakta zorlandığını, barınma sorunu çözülünce bölgenin eski gücüne kavuşacağını belirtiyor.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.