Advertisement

Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten Erkunt Traktör A.Ş’nin kurucusu Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti.

ASO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarından Mümin Erkunt’un kızı olan Zeynep Erkunt Armağan, çalışma hayatına Erkunt Sanayi Döküm ve Makine Fabrikaları’nda başladı.

İş hayatının 24 yılını Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları’nda çeşitli bölümlerde görev yaparak geçirdi. Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürürken 2003 yılında Erkunt Traktör Sanayi A.Ş’nin kurucu ortakları arasında yer aldı, firmanın kısa süre içinde Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretmeye başlamasını sağladı.

Üretime başladıktan sonra 6 yıl içinde Erkunt Traktör’ü pazarda ilk üç firma arasına sokma başarısı gösteren Armağan, aynı zamanda Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmesini de sağladı. Üretime başladıktan sonra 6 yıl içinde Erkunt Traktör’ü pazarda ilk üç firma arasına sokma başarısı gösteren Armağan, aynı zamanda Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmesini de sağladı.

Türk Traktör 2017 yılında Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra’ya satılmıştı. Zeynep Erkunt Armağan, bu satıştan sonra da şirket yönetimindeki görevine devam ediyordu. Armağan, bu görevin yanı sıra OAİB Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Otomotiv Sektör Meclisi Başkan Yardımcılığı, TOBB Otomotiv Sektör Meclis Üyeliği ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu.