Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi Google'ın Chrome tarayıcısından üçüncü parti çerezleri ve diğer işlevsellikleri çıkarma planlarına ilişkin soruşturma yapıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada söz konusu planların yayıncıların dijital reklam üretme kabiliyetini olumsuz etkileyebileceği ve Google'ın pazar gücünü pekiştirerek rekabete zarar verdiği belirtildi.

Yayıncılar ve reklam veren teknoloji şirketleri Kasım ayında Google'ın değişikliklerinin üyelerin internet kullanıcılarının bilgilerini toplama kabiliyetini azaltacağıyla ilgili şikayette bulunmuşlardı. Küçük medya şirketlerinin gelirlerinin yüzde 75'ine kadarını kaybetme riskiyle karşı karşıya oldukları belirtilmişti.

Google'ın, reklamcıların müşterilerin daha önce ziyaret ettiği internet siteleri için reklamlar vererek ve hangi reklamların alım yapmaya ikna ettiğini izleyerek daha özelleştirilmiş reklamlar sunmasına yardım eden üçüncü parti çerezleri kademeli olarak kaldırma yönünde geçen yıl aldığı karar, reklamcılık dünyasını baş aşağı etmişti.

Google'ın Chrome tarayıcısı internet kullanıcılarının çoğunluğunu tarafından tercih ediliyor. Söz konusu değişiklikler Microsoft'un Edge tarayıcısı gibi Google'ın teknolojisini kullanan tarayıcılar tarafından da takip edilecek.