Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyada aşılanma oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan İsrail, delta varyantı vakalarındaki artışla beraber evden çalışmaya geri dönme çağrısı ve karantina önlemlerinin geri dönebileceği uyarısında bulundu.

El sıkışma ve sarılma konusunda halkı uyaran hükümet, kapalı alanlarda zorunlu olmadıkça toplanılmaması gerektiğini söyledi. Pekin’de de delta varyantı vakaları artışa geçerken Endonezya’da toplam can kaybı 100 bini aştı.

Koronavirüs salgınında delta varyantı tüm dünyada ana başlık olarak öne çıkarken İsrail Sağlık Bakanlığı'nın son verileri aşıların etkinliğinin zamanla gerilediğine ilişkin ipuçları sunmuştu.

Ynet'in İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberine göre, BioNTech aşısının koruyuculuk oranı 2 Mayıs-5 Haziran yüzde 94 olarak ölçülürken, 6 Haziran ile Temmuz’un ilk haftası aralığında bu oranın yüzde 64 olarak kaydedildiği görülmüştü.

Haberde, BioNTech aşısının normalde hastaneye kaldırılma olasılığını yüzde 98 oranında düşürdüğü, delta varyantına karşı ise, bu olasılığın yüzde 93 oranında olduğu açıklandı.

Raporda, aşının delta varyantına karşı koruyuculuğunun ağır hastalıklarda benzer sonuçlar gösterdiği belirtilmişti.