Advertisement

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz ay Silivri sahili, Küçükçekmece ve Büyükçekmece Gölü ile Ömerli ve Alibeyköy barajlarında gerçekleşen balık ve yengeç ölümleri sonrası çalışma başlattı.

Ölümlerin gerçekleştiği noktalarda su ile yengeç ve balıklardan numuneler alınarak inceleme yapıldı.

İnceleme sonucu, Küçükçekmece Gölü'nde kirlilik nedeniyle azalan oksijen, Ömerli'de azalan su miktarıyla birlikte sudaki oksijendeki kayıplar, Büyükçekmece Gölü'nde ise müsilajla birlikte sudaki debinin azalması sonucu yine oksijen yetersizliğinden ölümlerin gerçekleştiği tespit edildi.

İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Küçükçekmece Gölü'nde meydana gelen balık ölümleri ile ilgili olarak, "Bunu sık sık yaşıyoruz maalesef. Biliyorsunuz Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi bir noktada birleşiyor. Oradan geçişler meydana gelebiliyor, tuzlu sudan, tatlı suya geçişler. Küçükçekmece Gölümüz de çok kirli, su kirliliğinin hat safhada olduğu bir yer. Burada da kirliliğe bağlı balıklarda oksijen yetersizliği meydana geliyor. Geriye de tekrar tuzlu suya akıntıdan dolayı dönemedikleri için maalesef öldüler" dedi.