Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, İstanbul'da 1,803 minibüsün ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin kabul edilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aksu, M plakalı minibüslerin taksiye dönüşümünün hukuku aykırı olduğunu belirttiği konuşmasında, “Burada taksici esnafın ekmeğine müdahale, hak gaspı ve haksız zenginleşme var. Toplu taşıma aracı taksiye dönüştürülemez, kanuna aykırı. Hukuki anlamda hakkımızı arayacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da taksi sorununun çözülmesini istediklerini belirten Aksu, taksi sayısının artışını sağlamaya hazır olduklarını fakat trafik yoğunluğunda taksi artışının çözüm olmayacağını belirtti.

İBB’den taksi kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bugün, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi kabul edildi.

Yeni araç ve şoförler için İstanbulluların lehine bazı taahhüt ve şartlar getirdiklerini anlatan İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksilerde güvenlik bölmesi, bilgilendirme ekranı ile kamera ve araç takip sistemini zorunlu tutacaklarını, İstanbulkart entegreli ve kredi kartı gibi farklı ödeme seçeneklerinin bulunacağını açıkladı.