Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

2013 yılında farklı büyüklüklerdeki şirketlere e-ticaret dünyasında yapay zeka tabanlı ödeme teknolojileri sunmak amacıyla kurulan iyzico’da, şirketin kurucusu olan Barbaros Özbuğutu, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilirken, COO’su Orkun Saitoğlu yeni CEO olarak görevi devralıyor. Resmi değişiklik 1 Ağustos 2022’de gerçekleşecek.
iyzico’nun kurulduğu günden bugüne büyük bir ivmeyle büyüdüğünü söyleyen Barbaros Özbuğutu, “Tahsin Isın ile çıktığımız bu yolculukta bugün 200'ü aşkın çalışan ve 80 binden fazla üye iş yerine ve milyonlarca bireysel kullanıcıya ulaştık. Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız Orkun Saitoğlu liderliğinde, daha büyük başarılara imza atacağına büyük bir inanç duymaktayım. iyzico, Orkun’un kaptanlığında yol alırken; bu süreçte bende Yönetim Kurulu Başkanı olarak enerji ve dikkatimi yeni satın alma ve birleşme fırsatlarına odaklamayı planlıyorum” dedi.

'En büyük 5 finans kuruluşundan biri olma hedefindeyiz'

Bugüne kadar sadece iyzico’nun değil, Türkiye’deki e-ticaret ve ödeme hizmetleri pazarının büyümesi için büyük bir özveriyle çalıştıklarını kaydeden Orkun Saitoğlu ise "Türkiye’nin en büyük beş finans kuruluşundan biri olma hedefimiz doğrultusunda, üye işyerlerimiz için inovatif çözümler üretmeyi odağımızda tutmaya devam ederken, tüketici tarafında da dijital cüzdanımıza finansal hizmetlerin herkese ulaşmasını sağlayacak özellikler eklemeyi sürdüreceğiz. Dijitalleşmenin hızlandığı dünyada, çok kanallı satış stratejilerini destekleyen çözümler ve finansmana erişimi arttıran uygulamaları da hayata geçirerek finansal kapsayıcılığı artırmaya yönelik çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz” diye konuştu.