Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, genel seçim kampanyasının zorlu haftasında iş liderlerini vergi kesintisi önerisiyle yanına çekmeye çalışacak.

İngiltere 12 Aralık’ta ülkenin Avrupa Birliği’nden nasıl ayrılacağına dair belirleyici olacak bir şeçime gidecek. Pazar günü gazetelerde yer alan bir dizi anket Johnson’ın muhafazakarlarının İşçi Partisi’nin önünde olduğunu gösterdi.

Bu kritik hafta, Başbakan’ın, ülkedeki ana iş grubu olan Britanya Sanayi Konfederasyonu (CBI) ile yıllık konferansı ile başlayacak. CBI ile Johnson’ın başkanlık ettiği Brexit yanlısı kampanyası arasındaki düşmanlık göz önüne alındığında bu görüşmenin gergin geçmesi bekleniyor.

Johnson’ın önceden yayımlanan konuşma metninde “Sözü uzatmayalım büyük iş grupları Brexit’i istemiyorlar. Bunu 2016 yılında açıkca belirttiniz ve bu kuruluş bunu diğerlerinden daha sesli belirtti. Fakat bununla birlikte açık olan bir diğer şey, şu anda ne istediğiniz ve bir süre daha ne isteyeceğiniz. Bu da belirlilik” cümlelerinin yer aldığı belirtildi.