Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Bitcoin'in yukarı yönlü potansiyelinin “dikkate değer” olduğunu belirtti. Çevrim içi ödeme sistemi PayPal geçen hafta kulanıcılarının kripto varlıklar alıp satmasına izin vereceğini duyurmuştu.

JPMorgan'ın Küresel Piyasalar Stratejisi biriminin öne sürdüğü ana unsur Bitcoin'in altın ile rekabeti. JPMorgan'ın notunda şu ifadelere yer verildi.

“2000 sonrası kuşağının zamanla yatırımcı evreninin daha önemli bir parçası olacağı düşünülürse, Bitcoin için uzun vadeli yükseliş potansiyelinin, alternatif bir para olarak altın ile daha yoğun bir şekilde rekabet etmesi durumunda, dikkate değer olduğunu düşünüyoruz.”

Analistler aynı zamanda Bitcoin ile altın arasındaki geniş değerleme boşluğuna da dikkat çekti. 2.6 trilyon dolarlık değerin altın fonları ve külçe formunda tasarruf edilmesine karşın Bitcoin'in piyasa değeri 240 milyar dolar ile sınırlı kaldı.

JPMorgan'ın notunda Bitcoin'in uzun vadeli yükseliş potansiyeli için üç gerekçe sayılıyor. Bunlardan ilki Bitcoin'in özel sektörün altın yatırımına denk gelmesi için on kay yükselmesi gerektiği.

Ayrıca, kripto para alımlarının PayPal ile entegrasyonunun sağlanması ve kurumsal talep artışının ardından Bitcoin giderek daha fazla güvenli varlık olarak görülüyor.

Bir diğeri ise Bitcoin'in altına göre kullanışlılık sağlaması. Bitcoin aslında bir blockchain ağı olduğu için kullanıcıların birbirine dağıtık bir kayıt üzerinden etkin ve pratik bir şekilde göndermesi mümkün. Altın transferi için ise pek de kolay olmayan fiziksel transfer gerekiyor.