Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yılbaşından önceki hafta Türkiye'de kartlı harcamalar Kasım'da açıklanan kısıtlamalardan sonra en yüksek hacmi gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre kartlı harcamalar 1 Ocak'ta biten hafta itibariyle 23,8 milyar TL olarak kaydedildi. Kasım ayında açıklanan kısıtlamalar sonrasında kartlı harcamalar düşerken toplam hacim Aralık ayının ortasında 20,2 milyar TL'ye kadar gerilemişti.

2020'nin son haftasında en hızlı yükselen kategori market ve alışveriş merkezlerinde yapılan kartlı harcamalar oldu. Rakamlara göre bir önceki haftaya göre bu kategorideki kartlı harcamalar bir önceki haftaya göre 457 milyon TL artarak 5,6 milyar TL oldu. Yakalanan bu hacim pandemi sürecinde kaydedilen en yüksek haftalık hacim oldu.

Market ve alışveriş merkezleri kategorisinde yükseliş kaydedilirken giyim ve elektronik grubunda ise yılın son haftasında gerileme kaydedildi. Buna göre yılın son haftasında giyim grubunda kartlı harcamalar 1,4 milyar TL'ye geriledi. Elektronik grubunda ise hacim aynı haftada 2,02 milyar TL'ye düştü.

Yılın son haftasında restoran-lokanta harcamaları da 537 milyon TL'ye yükselerek Kasım ayında açıklanan önlemler sonrası gördüğü en yüksek seviyeyi kaydetti.