Advertisement
HABERLER ABONE OL

Halka arz sürecinde yurtdışında büyüme planlarının altını çizen Kervan Gıda, AB sınırları içerisinde kendi sahipliğinde bir şirket kurma kararı aldı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Avrupa bölgesindeki yapılanma çerçevesinde, Avrupa Birliği sınırları içerisinde yüzde 100 Kervan Gıda San. ve Tic A.Ş.'nin sahipliğinde yeni bir şirket kurulmasına karar verildiği belirtildi. Şirket gerekli incelemelerin ve araştırılmaların yapılması için KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. ile sözleşme imzaladı.

Şirket daha önce de yurtdışında bir alım için adım atmıştı.

Şirket, daha önce yaptığı açıklamada gümrük vergisi avantajlarından yararlanmak, coğrafi riski dağıtmak ve Avrupa modern kanalındaki Bebeto markasının konumunu güçlendirmek amacıyla yapılan araştırmalar neticesinde stratejik hedeflerine uygun bir şirket ile hisse alımına yönelik olarak ön protokol imzalandığını duyurdu.

Kervan Gıda Genel Müdürü Burhan Başar Bloomberg HT'ye daha önce yaptığı açıklamada halka arz gelirinin yüzde 55'i ile Avrupa'da satın alma yapmayı planladıklarını belirtmişti. 2020'nin 7. halka arzı olan Kervan Gıda halka arzdan 466 milyon TL'lik gelir elde etmişti.