Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kibar Holding'in Hyundai Assan hisselerinin devri için ilk adım atıldı.

Hyundai Motor Company, Hyundai Assan'daki Kibar Holding hisselerini devralmak için Rekabet Kurumu'na başvurdu.

Bloomberg HT'ye söz konusu başvuruyla ilgili değerlendirmede bulunan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ortaklığın devam edeceğini, ama ortaklık oranlarının değişeceğini belirtti.

Kibar Bloomberg’e yaptığı değerlendirmede ise “Yeterince kar etmezsen daha kârlı işlere bakarsın. Bu kararı kaynakları daha verimli kullanmak olarak değerlendirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Kibar “Bizim kendi yatırım planlarımız var. Şirketin finansal ihtiyaçlarıyla ilgili bir karar değil. Ortaklık belli oranda devam edecek. Hissemiz azalacak. Hyundai’nin pazar payı iç piyasada azalıyor olabilir ama bu şirketi ihracat performansıyla değerlendirmelisiniz. 2019’da Avrupa’ya 150 bin adetten fazla ihracatımız var. Bu sene bu rakam sadece yüzde 10 civarında düştü. O da Avrupa’daki sorunlardan ötürü” diye konuştu.

Hyundai Assan internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirkette yüzde 70 Hyundai Motor Company, yüzde 30 Kibar Holding hissesi bulunuyor.

Şirket 2 bin 500 çalışanıyla İzmit fabrikasında maksimum olarak 230 bin adet i10 ve i20 modellerini üretiyor, bu modelleri 40'tan fazla ülkeye ihraç ediyor.

Yeni yatırım açıklaması yapmıştı

Daha önce Bloomberg HT’ye konuşan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar Hyundai i20 modeli için 171 milyon euroluk ek yatırım planladıklarını söylemişti.

Yatırımlar hakkında değerlendirmede bulunan Kibar, “i20 ve i10 modellerimiz için Avrupa pazarından çok beğeni aldık. Biz kendi üretim ve ihracat kabiliyetimizi en az yüzde 20 ve üzeri artıracak bir planlama içindeyiz. Bu yılın başında i10 ürünümüzü 110 milyon euroluk bir yatırımla devreye almıştık, i20 için 171 milyon euroluk yatırım yapmaktayız. Daha düşük kapasite kullanımımızı önümüzdeki sene ile birlikte üst seviyelere taşıyacağız” demişti.